Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Πρόταση για την τροποποίηση του νέου νομοσχεδίου για τα ζώα στα θέματα που αφορούν τη βία στο Διαδίκτυο

Βρεθήκαμε με τον Κύριο Βλασσιώτη,κτηνίατρο και σύμβουλο του Υφυπουργού Ι. Δριβελέγκα(Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης) και καταθέσαμε επίσημη πρόταση σχετικά με το Αρθρο 16-Κακοποίηση των ζώων-ώστε να είναι δια νόμου παράνομη η κακοποίηση ζώων στο Διαδίκτυο,τα βίντεο crush καθώς και οι σεξουαλικές σχέσεις με ζώα(bestiality).
Προτείνουμε το Αρθρο 16 να έχει ως εξής:



Πρόταση για την τροποποίηση του νέου νομοσχεδίου για τα ζώα στα θέματα που αφορούν τη βία στο Διαδίκτυο

Αξιότιμοι Κύριοι,

Παρακάτω παραθέτουμε το τροποποιημένο από τη δικηγόρο μας άρθρο 16 (Κακοποίηση και βάναυση μεταχείριση ζώων) του νέου νόμου «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό».

Στο νέο τροποποιημένο άρθρο, συμπεριλαμβάνεται η βία κατά των ζώων που συναντάμε διαδικτυακά, τα βίντεο συντριβή (crush) καθώς επίσης και η περίπτωση σεξουαλικής συνεύρεσης με ζώα (bestiality).
Παρακαλώ, λάβετε υπόψιν ότι η ορολογία crush/bestiality είναι διεθνής και θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί στο εν λόγω άρθρο.

Ἀρθρο 16,Κακοποίηση και βάναυση μεταχείριση ζώων 

Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπομένων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας, καθώς και της διάταξης της παραγράφου 4 εδάφιο γ΄ του άρθρου 9 του παρόντος νόμου, δεν επιτρέπεται οποιουδήποτε είδους ζώου, ο βασανισμός, η κακοποίηση ή η κακή μεταχείριση και οποιαδήποτε πράξη βίας, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, ο ακρωτηριασμός εξαναγκασμός σε πράξεις που υπερβαίνουν τις φυσικές του δυνάμεις, η αφαίρεση φωνητικών χορδών, νυχιών ή δοντιών, ο πυροβολισμός και γενικά οποιαδήποτε παρέμβαση που εξουδετερώνει τα χαρακτηριστικά του ζώου. Η τελευταία εξαίρεση δεν αφορά σε ζώο χαρακτηριζόμενο κατά τη νομοθεσία ως θήραμα.

Περαιτέρω, δεν επιτρέπεται η δημιουργία, πώληση, εμπορία και παρουσίαση ή δωρεάν διακίνηση μέσω Διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού όπως βίντεο ή άλλου είδους φιλμ και φωτογραφιών στα οποία απεικονίζονται ο βασανισμός, κακοποίηση και οποιαδήποτε πράξη βίας ως κατά την ανωτέρω παράγραφο καθώς και ο βασανισμός, συντριβή και θανάτωση μικρών ζώων με σκοπό το κέρδος και τη σεξουαλική ικανοποίηση των ατόμων που παρακολουθούν ή συμμετέχουν σε αυτά (crush βίντεο).
Δεν επιτρέπεται η δημιουργία, πώληση, εμπορία και παρουσίαση οποιουδήποτε είδους οπτικοακουστικού υλικού όπως βίντεο, φιλμ ή παρουσίαση φωτογραφιών στα οποία απεικονίζεται η κάθε είδους σεξουαλική συνεύρεση με ζώα (bestiality).
Με εκτίμηση,  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου