Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Πρέπει να τιμωρηθούν/Urgent Action

Some teenagers thought it whoud be fun to burn a stray cat,fortunately for the poor animal they did not succeed.However this kind of behaviour it is not acceptable.Please copy and paste the email on the note and send it to the Cyber Crime Unit,Greece.You must also include the screenshots you'll find here(there are 11 of them),
                                                     Τhank you~In Unity! 

Με αφορμή το βίντεο που θα δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο,επισημαίνουμε για μία ακόμη φορά πως στο νέο νομοσχέδιο για τα ζώα δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη όσον αφορά την κακοποίηση των ζώων που συχνά συναντάμε στο ίντερνετ.
θα πρέπει ο νόμος να είναι σαφής ώστε με τη βοήθεια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να εντοπίζονται οι υπεύθυνοι και να οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης.
Στο βίντεο που ακολουθεί,κάποιοι έφηβοι θεωρούν αστείο το να κάψουν μια γάτα!
Παρακαλείστε να κάνετε αναφορά του βίντεο αυτού στο ΦΒ και να στείλετε το παρακάτω εμαιλ στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.Στο εμαιλ σας είναι σημαντικό να επισυνάψετε και τις φωτογραφίες που υπάρχουν στη σημείωση(είναι 11).

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος( Cyber Crime Unit,Greece)~
ccu@cybercrimeunit.gov.gr,info@cybercrime.gr,

ΕΜΑΙΛ για να στείλετε(EMAIL for you to send):

Αξιότιμοι Κύριοι,

Αυτές τις μέρες,παρακολούθησα ένα βίντεο στο Facebook κατά τη διάρκεια του οποίου κάποια άτομα νεαρής ηλικίας προσπάθησαν να κάψουν μια γάτα αφού πρώτα τη φωνάζουν κοντά στο παράθυρο προκειμένου να κάνουν τη "δουλειά τους" ευκολότερα.Πρόκειται για τη Σωτηρία(Σωσώ Παπασπύρου) γεννημένη το 1993,φοιτήτρια και τον αδερφό της 
Δημήτρη Π.,γεννημένος το 1991.Τα δύο αδέρφια διαμένουν στον οικισμό μεταξύ των χωριών Αγία Άννα και Αγία Τριάδα κοντά στη Λιβαδειά. 
Όταν προσπαθώ να κατανοήσω το κίνητρο μιας τέτοιας πράξης πραγματικά αδυνατώ και το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι πως οι έφηβοι αυτοί είναι άτομο με πλήρη ασέβεια προς τη ζωή και τους νόμους και με παντελλή έλλειψη ηθικής.
Είναι πολύ βασικό,τα παιδιά αυτά να τιμωρηθούν και να καταλάβουν ότι οι πράξεις τους έχουν κυρώσεις.Γνωρίζουμε άλλωστε πως όταν κάποιος κακοποιήσει ένα ζώο μία φορά, τότε οι πιθανότητες να επαναλάβει την πράξη του είναι αυξημένες , ιδιαίτερα εάν δεν αισθανθεί ότι έχει κάνει κάτι ανήθικο.

Έρευνες στον τομέα της ψυχιατρικής και ψυχολογίας έχουν αποδείξει πως η κακοποίηση ζώων είναι απλά ένα βήμα πριν την κακοποίηση ανθρώπων.
Τα άτομα που κακοποιούν ανθρώπους ή/και ζώα συνήθως είναι άτομα που έχουν ένα μεγάλο αίσθημα ανασφάλειας και απουσίας ελέγχου.
Στην προσπάθειά τους να έχουν τον έλεγχο πάνω σε κάτι (αφού δεν τον έχουν για τη ζωή τους) καταφεύγουν σε πράξεις βίας και κακομεταχειρίζονται άλλους ανθρώπους και ζώα. 

Οι νέοι στο εν λόγω βίντεο είναι αυτοί που θα χτίσουν την κοινωνία του "Αύριο";Ειλικρινά ελπίζω πως όχι!

Σας παραθέτω τους σχετικούς συνδέσμους που παραπέμπουν στο βίντεο και τα προφίλ των ατόμων αυτών καθώς και φωτογραφίες (screenshots) για την περίπτωση που το Facebook αφαιρέσει τα προφίλ αυτά και το βίντεο.
Εχω ήδη υποβάλλει την αναφορά μου στο Facebook και αναμένω την απάντηση σας.

Βίντεο(Video)~από το Adespoto.tv
http://www.adespoto.tv/watch_video.php?v=6935dc021bc34d5
  Προφίλ(Profile)~
https://www.facebook.com/profile.php?id=100000150108750&sk=info

Με εκτίμηση,
(το όνομα σας /your name)

Note~We have been informed for this despicable act by the THE PANHELLENIC ANIMAL WELFARE AND ENVIRONMENTAL FEDERATION AND THE 
THE PANHELLENIC COORDINATING COMMITTEE OF ANIMAL WELFARE ASSOCIATIONS
Σημείωση~ Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία & η Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων μας πληροφόρησαν για το γεγονός.